top of page

Den siste reisen

Avgjørelsen om at et kjæledyr ikke lengre kan få leve er den vanskeligste avgjørelsen man tar som dyreeier. Årsakene til en avlivning kan være mange, enten det er alderdom, ulykker, kronisk sykdom eller andre årsaker. Uansett hva situasjonen er, vil vi hjelpe deg med å ta riktig beslutning til riktig tidspunkt. Vi vet at avliving er trist og vanskelig for eier, og ønsker å gjøre det vi kan for å få en verdig og fin avslutning på livet til et kjært dyr.

Avlivingen foregår ved at dyret først får en beroligende sprøyte. Denne settes i nakkeskinnet eller i låret på dyret. Det tar ca 10-15 minutter før dyret sovner, og da får man gjerne litt tid alene med dyret hvis man ønsker det. Deretter legger vi et venekateter i et av bena til dyret, og gir en høy dose av et narkosemiddel som kun brukes til avlivning.  Dyret vil da sovne stille og rolig inn og hjertet stanser. Veterinæren vil lytte på dyret for å bekrefte at hjertet har stanset og at dyret er dødt.  Etterpå kan man få den tiden man trenger sammen med dyret sitt før man drar fra klinikken. Vi tar gjerne betalt ved ankomst, slik at man slipper å gjøre dette etter avlivningen.

Etter avlivningen sendes dyret til kremasjon. Vi samarbeider med Kremo. Man kan velge mellom separat kremering og felles kremering. Ved  separat kremering blir dyret kremert alene, og man får tilbake en urne med hundens aske. Kremo har et stort utvalg av urner man kan velge blant, og tilbyr også askesmykker. Ved felles kremering blir dyret også kremert, men man får ikke asken tilbake. Gå inn på Kremo.no for mer info, priser på urner og kremering fås via oss. 

 

Vil tilbyr også hjemmeavlivning etter avtale.

bottom of page