top of page

Utenlandsreise

Rabiesvaksinering

Rabiesvaksine er et krav ved reise til de fleste land utenfor Norge, med unntak av Sverige. Dette gjelder både hund og katt. For at dyret skal kunne vaksineres mot rabies,  må det være ID-merket og ha EU-pass. Dyret må også være minst 12 uker når vaksineringen gjøres. Det finnes ulike rabiesvaksiner, og hos oss bruker vi vaksinen som heter Versiguard Rabies. For hunder er denne vaksinen gyldig i 3 år fra førstegangs vaksinering. For katter er den gyldig i ett år etter førstegangs vaksinering, og deretter er den gyldig i 3 år. Etter at vaksinen er satt går det 21 dager før vaksinen er gyldig. Det er derfor viktig at man planlegger vaksinering av hunden i god tid før en planlagt utenlandsreise.

To hunder med labbene på en desk.
Ormekur ved utenlandsreise

Behandling mot revens dvergbendelorm, Echinoccoccus multilocularis, er et krav ved reise til en rekke land.  Behandlingen må utføres av veterinær og dokumenteres i dyrets EU pass. Mattilsynets hjemmesider er til enhver tid oppdatert med gjeldende regler knyttet til tidspunkt for behandling.

Annen behandling ved utenlandsreise

I tillegg til de lovbestemte behandlingene ved utenlandsreise, er det også andre forebyggende behandlinger som anbefales ved utenlandsreise med dyr. Dette gjelder blant annet vaksinering mot Leptospirose, en bakteriesykdom som er vanlig i varmere land. Sørover i Europa finnes det også en rekke parasitter som kan infisere dyrene våre, og som kan overføre smittsomme sykdommer til dyr og mennesker. Ved hjelp av parasittmidler kan dyret ditt beskyttes mot dette. Ta gjerne kontakt med oss, så hjelper vi deg med å finne ut hva slags forebyggende behandling dyret ditt bør ha før utenlandsreisen.

bottom of page